Бутат старите казарми

2

Това предлага в докладна записка до Общинския съвет кметът на Русе Пламен Стоилов. Основните мотиви на градоначалника са окаяното състояние на сградите, които, според него, създават непосредствена опасност за живота и здравето на преминаващите в близост лица. В подкрепа на предложението се посочва и отпадане на необходимостта от ползване на сградите за задоволяване на обществените потребности на територията на гр. Русе, тъй като в тях има настанен един единствен наемател, който ползва 95 кв.м. за художествено ателие. „На свое заседание Комисията по общинска собственост при Община Русе е дала съгласие за премахване на сградите – частна общинска собственост“, пише още в обосновката на предложението си градоначалникът. Подчертава се, че сградите не са архитектурен паметник от местно значение.

Засега няма конкретна визия за бъдещето на прехвърления в далечната 2005 г., от Министерство на отбраната, на Община Русе, терен. Идеята на общинската управа тогава беше на мястото да бъде изградена Градска художествена галерия, информационен център и постоянно действащо търговско изложение на стоки за бита на български и румънски производители. Допитване до русенци, направено от „Русе нюз“, в което участваха близо 5000 души показа, че жителите на града желаят на терена с обща площ над 13 дка да бъде направен спортно-развлекателен комплекс. На второ място сред предпочитанията беше искането за младежки комплекс. Следват покрит басейн със СПА-център и детска градина и ясла. По-малко от двама на 100 анкетирани русенци пожелаха там да се изгради административна сграда.

Осем години „златният“ терен „на пъпа на града“ пустее. Даже преди 2 години при едно от посещенията си в Русе Аню Ангелов, военният министър от кабинета „Борисов“ заплаши, че ведомството му ще си прибере имота. Какво на практика ще стане, ще решат днешните старейшини. Най-вероятно, поне засега, ще се разшири сега  изградения на мястото на друга част от бившите казарми паркинг.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. Райграс, дървета и цветя.
    Стига празни молове, бизнес центрове и прочие недовършени строежи и дупки.
    Не искаме бетон и асфалт, а въздух.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук