2200 лв. постъпиха по сметката на Ивелина от село Тръстеник

0
Източиха банковата сметка

Близо 2 200 лева са постъпили през последните 10 дни по сметката на Ивелина Димитрова от русенското село Тръстеник.

Средствата, дарени от българи и чужденци, са постъпили по банковата ѝ сметка след излъчването на репортажа на ТВН на 27 януари. Една от големите суми, които Ивелина, която преди дни отбеляза 28-ия си рожден де, е получила, е от Русенската митрополия. Оттам са ѝ изпратили 1 000 лева. Дарителските SMS-и от по 1 лев на номер 17 777 с текст: DMS IVELINA, са 560.

Както ТВН вече съобщи, 28-годишно момиче се нуждае от спешна операция в чужбина, за да може отново да проходи. Ивелина Димитрова е парализирана след катастрофа, станала  на автомагистрала „Тракия”. Тя остава прикована в инвалидната количка, а диагнозата на лекарите е, че никога няма да проходи. В България лекарите не се наемат да й направят операция. Единствено клиника в Кипър дава шанс на младата жена да проходи отново чрез присаждане на стволови клетки и импланти. Сумата от 65 хиляди евро, необходима за лечението й, обаче е непосилна за нейното семейство.

За да може да си помогне финансово – Ивелина, която е завършила гимназията по облекло в Русе, изработва сама декупажни сувенири. Изплела е и над 500 мартеници, които предлага онлайн и продава в родното си село Тръстеник. За събирането на цялата сума обаче млада жена разчита най-вече на хора с щедри сърца.

От началото на кампанията, която е започнала през ноември, Ивелина е събрала общо 12 456 лева от дарителския номер 17 777 с текст: DMS IVELINA и от преводи по банков път.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили