25 години затвор

25 години затвор за убиеца на Джейлян

Автор:
13 февр. , 2017  

Бахар Селим, който на 31 май миналата година на пътя Русе- София зверски уби с кухненски нож съпругата си Джейлан, ще прекара 25 години в затвора.

Това постанови Русенският окръжен съд. На Бахар е наложена доживотна присъда, но с оглед на това, че делото се гледа по съкратената процедура, наказанието е намалено на 25 години при първоначален строг режим.

Освен това съдът е уважил 3 граждански иска за по 150 000 лв. всеки. Бахар ще трябва да заплати и разноските по съдебното дело, които са над 20 000 лв. Присъдата ще бъде изтърпяна в затворническо общежитие от закрит тип. От нея ще бъде приспаднато времето, което той е прекарал в предварителния арест.

убийство на пътя Русе - БялаКакто ТВН тогава първи съобщи, зверското убийство беше извършено в землището на гр. Русе, близо до 12-ти километър на пътя  Русе – Велико Търново, в близост до „Петролна база“. Там, първо в автомобила БМВ, с който Бахар и Джейлян пътували, я намушкал с кухненския нож, който бил взел от дома си. В борба за живота си Джейлян успяла да скочи от колата и тръгнала да бяга по пътя. Бахар обаче я достигнал, продължил да я мушка с ножа, в резултат на което тя починала.

След като завършила висше образование 27-годишната Джейлян била назначена на ръководна длъжност, която изисквала да има постоянен контакт с колегите си. Това предизвикало болезнена ревност у съпруга й, според когото жената трябва само да се грижи за домакинството и семейството. Скандалите в семейството станали ежедневие, нерядко съпругът прибягвал и до физическо насилие. В резултат на това Джейлян решила да се разведе. Бахар не приел това нейно решение и започнал да подслушва телефона й. От един от разговорите разбрал, че младата жена намерила друг мъж, който я обича и тогава взел решение да умъртви съпругата си. Което сторил на 31 май 2016 г.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15 – дневен срок пред Апелативен съд – Велико Търново.

 Comments are closed.