5000 метра снегозащитни съоръжения ще пазят пътищата от преспи, 99 машини ще ги чистят

0
5000 метра снегозащитни съоръжения

Общо 5000 метра снегозащитни съоръжения ще пазят уязвимите за навявания и образуване на преспи пътни участъци в Русенско.

Това съобщи Игнат Игнатов – представител на консорциума, който ще почиства републиканската мрежа в областта тази зима. По думите му, това е почти два пъти повече от миналата година, когато съоръженията са били с обща дължина около 3 км.

Снегозащитните огради ще бъда поставени в участъци от първокласните пътища в региона – по направленията от Русе към Бяла, Разград и Силистра, а също и по второкласните пътища Русе-Кубрат и Бяла-Попово.

По думите на г-н Игнатов, съоръженията с височина около 1,60 метра задържат снега и така не се образуват големи преспи по пътя. Това пък облекчава почистването.

Миналата година част от съоръженията са били от дърво и близо 1000 м. от тях са били откраднати и най-вероятно използвани за отопление, каза още г-н Игнатов. В по-предни години използвали метални, но те пък ставали жертва на „ловците“ на скрап. Затова тази година фирмата се е ориентирала към пластмасови съоръжения и се надява загубите да са по-малки. Въпреки това, ще бъдат поставени непосредствено преди началото на зимата, за да не станат жертва на вандалски набези.

От Областното пътно управление допълниха, че общо 99 машини ще чистят републиканските пътища в Русенско тази зима.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили