Фондохранилището на Екомузея оборудвано с модерни архивни стелажи

0
фондохранилището на Екомузея

Във фондохранилището  на Екомузей с аквариум вече е монтирана система от подвижни и неподвижни архивни стелажи.

Това е първото фондохранилище в музей у нас, съоръжено с такива стелажи. Системата e Compactus Archive на водещата в бранша холандска фирма Bruynzeel b.v. Изградена е от метални модули, позиционирани плътно един до друг, снабдени с товарни полици и чекмеджета. При отваряне, между отделните модули се оформят коридори, които улесняват достъпа на фондохранителите.

Монтираната система е най-модерният начин за съхранение на фондови единици. Нейно съществено предимство е, че позволява оползотворяване на площите в максимален размер. На 12 кв. м. пространство сега са разположени материали, за които с обикновени стелажи ще са необходими поне 70 кв. м.

Новата модулна система осигурява по-добра прегледност, систематичност, оперативност и лесен достъп до материалите от фонда на музея. В нея ще се съхраняват препарирани екзепляри, кожи на животни и палеонтологични находки. Екомузеят с аквариум в Русе притежава най-голямата колекция от вкаменелости на хоботни бозайници и кожи на различни видове животни.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили