Автомобилът на Росен Даскалов

Автомобилът на Росен Даскалов щурмува френския пазар

Автор:
14 февр. , 2017  

Месец преди старта на най-голямото автомобилно изложение в Женева, първият български болид Sin R1, който успешно триумфира сред световните асове, има успехи и на френския пазар.

Французинът Тиери Амарт, който директно от подиума купи автомобила, създаден от русенския инженер Росен Даскалов, стана партньор на Sin R1  и вече е изминал  повече от 17 000 км с болида.

„Със Sin R1 са „запознах” на Goodwood в Англия. Тогава започна и моето приключение с болида. По време на небезизвестното изкачване “Hillclimb” имах честта да усетя за първи път автомобила, заедно с неговия създател Росен Даскалов. Веднага се влюбих в това приключение. Само след 6 месеца си поръчах Sin R1 и го получих директно на щанда в Женева под възхитените погледи на посетителите. Първата клиентска кола ме съпътства вече 1 година в едно незабравимо пътешествие: 17 000 км. пътуване през слънце и дъжд, ден и нощ, от пистата на Ногаро до зелените поля на Нюрбургринг (7 обиколки на на Нордшлайфе), 1 рали, 1 изложение  на Ф1 на пистата в Монако и много доволни спътници“, впечатлен е от българското чудо Тиери Амарт.

„Колата доставя огромно удоволствие. Можеш да отидеш, където поискаш, всички се спират да я огледат, да направят снимки и остават удивени от гледката. Най-парадоксалното е, че това се случва дори, когато паркираш до други велики суперавтомобили като Макларън, Ферари, Порше, Ламборджини, Ягуар. Колата е невероятен магнит за всеки, който я види“, споделя французинът.

 Comments are closed.