Двама жители на Ветово

Братя, пласьори на дрога, блъскат полицейска кола, бягат в гората и се предават сами

Автор:
20 апр. , 2017  

Двама братя от Разградско, разследвани за наркоразпространение, спретнали истински екшън с опит да избегнат проверка, блъскане на полицейски патрул с униформен вътре и бягство в гората.

На финала 26-годишният В.С. и 3 години по-възрастния му брат С.С. от град Исперих безславно се предали един след друг в полицейското управление, като единият дори нагло се явил с наркотици в себе си. Това съобщиха от областната дирекция на МВР в Разград.

Екшънът с братята започнал към 8 часа в сряда на в село Голямо вода. Постът на разградските полицаи бил поставен заради досъдебно производство за наркоразпространение, при което братята били поставени под наблюдение. При подаване на сигнал със стоп-палка, автомобилът „Ауди А4”, в който били братята, не се подчинил и завъртайки волана по-младият ударил полицейската кола, създавайки риск за живота на криминалист, който бил вътре. После бегълците се натресли в пейка и спукали гума. Това ги принудило на около 2 км от поста да изоставят колата и да се укрият с бягство в гората.

При претърсване в автомобила им били намерени марихуана и амфетамин. Последвали обиски в жилища в Исперих и село Кара Михал, както и в „Рено Клио“ с английска регистрация. Криминалистите открили и иззели 23 грама канабис и 1,5 грама амфетамин, уточниха от полицията. Дали междувременно братята не са изхвърлили част от дрогата не е ясно.

Няколко часа след като хванали гората, първи в полицията се предал 26-годишният В.С. Колкото и да е странно, при претърсването у него били намерени наркотици. По-големият също се явил в управлението и се предал на закона.

Двамата са задържани за едно денонощие, а работата по случая продължава.

От прокуратурата съобщиха, че братята били осъждани многократно, без да уточняват по какви обвинения. Очаква се младите мъже да бъдат задържани за 72 часа, докато се разплита мрежата за разпространение на дрога.

Блъсната от тях полицейска кола били със сериозни повреди. Няма данни полицаят, който е бил в нея да е пострадал.Comments are closed.