С близо 4000 лв. ще „олекне“

Два инцидента с бездомни псета точат близо 4000 лв. от общинската хазна

Автор:
17 февр. , 2017  

С близо 4000 лв. ще „олекне“ общинската хазна, след като Община Русе изпълни решението на Районния съд в града да плати обезщетения на две нахапани от улични кучета дами.

При единия от случаите, станал в началото на август миналата година, жената била нападната от четириногото пред жилищен блок. В инфекциозно отделение на УМБАЛ-Русе на пострадалата на три пъти  била поставена ваксина против бяс, а след това и против тетанус. Жената твърди, че вече изпитва постоянен страх при преминаване покрай бездомни кучета и често сънува кошмари.

За претърпените неимушествени вреди Общината трябва да й заплати обезщетение в размер на 1000 лв., както и стойността на медикаментите.

Вторият, аналогичен инцидент, станал в средата на септември. От нападението на бездомното куче потърпевшата получила охлузвания, кръвонасядания и оттоци на дясната подбедрица. За тях съдът постанови тя да получи обезщетение в размер на 2000 лв.

Освен трите хиляди лева обезщетение, общината трябва да заплати стойността на материалните щети на потърпевшите, както и съдебните разходи, с което сумата набъбва до близо 4000 лв.

И двете присъди могат да се обжалват пред Русенския Окръжен съд.Comments are closed.