4550 лв. обезщетение трябва да заплати община Велико Търново на семейството на малолетния Виктор К., който на 30 юли 2016 г. бил ухапан от бездомно куче

Екстрадират румънец, издирван чрез  Интерпол 

Автор:
10 Ное. , 2017  

По искане на Окръжна прокуратура – Русе съдът допусна екстрадиране на румънски гражданин,  издирван чрез Интерпол, съобщиха от прокуратурата.

Екстрадирането е въз основа на официална молба от Федерелния департамент за правосъдие и полиция на Конфедерация Швейцария и валидна заповед за арест, издадена на 15.06.2017 г. от Прокуратурата в кантон Женева, Швейцария по тяхно наказателно дело.

Както ТВН вече съобщи, Мунтеан Т. е задържан на 25.09.2017 г., при влизане в Р България на ГКПП „Дунав мост“ – Русе. Основание за това е искане на Интерпол – Берн за задържане на лицето с цел екстрадиция в Конфедерация Швейцария. Престъпленията, за които лицето се издирва са квалифицирани като „проникване в чужда собственост“, „увреждане на собственост“ и „взломни кражби“, извършени на територията на кантон Женева, в периода 05.11.2016 г. – 19.11.2016 г.  Деянията представляват престъпления по НК на Швейцария и по българския НК.

На румънския гражданин е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ до фактическото му предаване на изискващата го държава.

Решението е окончателно.Comments are closed.