по 9 „джигити“

По 9 „джигити“ на час засичани по време на акция „Скорост“

Автор:
19 апр. , 2017  

Средно по 9 „джигити“ са засичани на час по време на започналата днес акция „Скорост“, която се провежда по линия на ТИСПОЛ, съобщиха от полицията в Русе.

За първите 10 часа от началото на започналата в 6 часа тази сутрин са засечени 89 шофьори да управляват моторни превозни средства със скорост над допустимата.

Петима от шофьорите не са спазили ограничението за движение от 50 км/час в населено място – нарушение, за което Законът предвижда отнемане на свидетелството за правоуправление. По време на проверките пътните полицаи са регистрирали и 14 други нарушения на Закона за движение по пътищата.

В акцията на територията на област Русе участват пет екипа, оборудвани с мобилни камери. Два от тях са на пътя Русе-Силистра, един на пътя Русе-Варна, а други два – на най-невралгичното направление в региона – пътя Русе-Бяла-Велико Търново.

Въпреки че преди мястото за контрол е поставен съответният пътен знак за контрол с мобилна видеокамера и с радар, водачите не се съобразяват с него, показват резултатите от акцията до момента.

 

Акция „Скорост“ ще продължи до 6.00 часа утре, уточняват от Областната дирекция на МВР.

 Comments are closed.