Разкриха работилници за скимиращи устройства, една от тях в Русе

Автор:
14 юли , 2017   Video

При спецакция на полицията са разкрити 7 работилници за изработване на скимиращи устройства, съобщи пресцентърът на МВР.

Една от работилниците се е помещавала в Русе, три – в София, две – във Варна и една – във Велико Търново. Работилницата в Русе е открита при претърсвания на два адреса. Намерени са картово устройство за банкомат, куфар с електронни части за банкомати и множество детайли, предназначени за изготвяното на скимиращи устройства, задържан е и местен жител, занимаващ се с престъпната дейност.

По време на акцията, което е проведена под ръководството на Специализираната прокуратура на територията на областите София, Пазарджик, Русе, Варна, Добрич и Велико Търново са проверени общо 24 адреса и 13 моторни превозни средства. Задържани са 15 български граждани, на шестима от тях са повдигнати обвинения. Един от обвинените е обявен за издирване.

Само в София са претърсени 12 адреса и са задържани 11 души. Установени са 3 работилници за скимираща техника, една от която била в апартамент в жилищна сграда, обособен и предназначен единствено за изготвяне на скимиращо оборудване.

Оттам са иззети множество метални, пластмасови заготовки за различен тип скимиращи устройства, калъпи,  панели и клавиатури за банкомати, множество скимиращи устройства, предназначени за копиране на данни от банкови карти. Открити са също така ПОС терминали, банкови карти, бели пластики, както и пистолет „Макаров“ със заличен сериен номер и боеприпаси.

По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Специализирана прокуратура.Comments are closed.