престижна класация на „Файненшъл Таймс“

Русе оглави престижна класация на „Файненшъл Таймс“

Автор:
14 февр. , 2018  

Русе и Стара Загора оглавиха престижна класация на „Файненшъл Таймс“ за инвестиционни дестинации на годината, съобщава kmeta.bg.

Порталът на българските общини уточнява, че двата града са класирани на челните две места в категорията „Малки региони на бъдещето – ефективност на разходите“ в престижната класация за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа, проведено от fDi Magazine – издание на Файненшъл Таймс.

Двата града са начело в категорията на малките региони с население по-малко от 1,5 милиона жители. Те са следвани от Скопие, Бургас, Пловдив, Варна, Срем (Сърбия), София – област, Каунас (Литва) и София-град.

За създаването на класацията fDi Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19, дирекция fDi Intelligence на „Файненшъл Таймс“ използва данни, събрани чрез специалните й онлайн инструменти, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets.

Събраната информация за 489 дестинации – 301 града, 150 региона, 38 местни производствени консорциума – е разпределена в пет отделни категории: Икономически потенциал, Работна среда, Ефективност на разходите, Инфраструктура и Бизнес среда.

Всеки участник може да получи максимум 10 точки за всяка категория данни, чиято тежест е допълнително определяна от екипа на fDi Intelligence, за да отговаря на търсените критерии за всяка подкатегория на класацията Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19. Церемонията по награждаването ще се проведе на 13 март 2018, както всяка година, в Кан, Франция.Comments are closed.