Третата „волейболна столица“

Русе става третата „волейболна столица“ на България

Автор:
15 февр. , 2017  

Русе е с амбиция да стане третата „волейболна столица“ на България.

Това обявиха на специална пресконференция президентът на Българската федерация по волейбол инж. Данчо Лазаров, заместникът му, русенската волейболна легенда Любо Ганев, секретарят на федерацията Владимир Николов, кметът на Русе Пламен Стоилов и мениджмънтът на зала „Булстрад Арена”.

Зала „Булстрад Арена” е избрана да бъде домакин на мачовете от група „А3“ на FIVB WORLD GRAND PRIX, един от най-силните турнири в дамския волейбол, аналог на Световната купа при мъжете. Турнирът, по думите на мениджъра на залата Борислав Велков, ще бъде „генерална репетиция“ за мачовете от Световното първенство, които ще се играят в „Булстрад Арена” през 2018 г.

„Залата ще бъде във вид и функционалност, които по нищо не се различават от най-престижните спортни съоръжения. Ще покажем, че сме готови да домакинстваме на подобни събития, които паралелно със спортния си характер съдействат и за развитието на местната икономика“, обеща Велков.

Надявам се двете прояви от най-висок ранг да станат катализатор за възраждане на волейбола в Русе, допълни Любо Ганев, най-успелия русенски волейболист.

Както ТВН вече съобщи, турнирът ще се проведе от 4-ти до 9-ти юли тази година. Участие ще вземат отборите на България, Германия, Корея и Казахстан. В момента страната ни е във втора група, ще се бори за място в първа.Comments are closed.