Сагата „канализация на Долапите” продължава, отпадни води заливат улиците

Автор:
10 февр. , 2017   Video

Вече пета година продължава сагата „канализация на Долапите”, оплакаха се жители на русенския квартал.

Докато през летните месеци хората се притесняваха от бум на зарази, то сега, през зимата, са изправени пред друг проблем – улиците са се превърнали в ледени пързалки.

Сред най-потърпевшите са хората, които живеят на ул. „Мануш войвода”, където се стичат отпадните води от септична яма. Ситуацията е вече пета година. Съоръжението за битови отпадни води е препълнено и прелива. Постоянно се носела неприятна миризма, оплакват се хората от района

Екип на ТВН посети къщата, от чиято яма отпадните води се стичат по улицата. Там обаче открихме само внука на собственичката. Момчето любезно ни обясни, че баща му ще се свърже с нас по телефона.

Както ТВН неведнъж е алармирал, проблемите на хората заради липсата на канализация в квартал „Долапите” са на дневен ред от години. Живеещите тук, както и тези от квартал „Средна кула”, неведнъж изказаха възмущението си чрез протести. Но и до ден днешен реални строителни действие не са предприети.

„Отново започваме с проекта. Тепърва ще се кандидатства, но вече по нови програми, с нови изисквания. Вече не мога да се ангажирам във времето кога може да стане това“, заяви за ТВН кметският наместник на кв. „Долапите” Светлин Савов. Като жител на този квартал той изрази оптимизъм, че до 2020 година канализация ще има, не само в кв. „Долапите”, но и в други населени места в Русенска община.

 Comments are closed.