Немски езикови дипломи

Ученици от Дойче шуле получиха немски езикови дипломи

Автор:
18 май , 2017  

Немски езикови дипломи ниво С1 получиха на специална церемония вчера ученици от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ в Русе.
На церемонията в зала „Европа“ на Доходното здание присъстваха г-жа Бригите Вайсхьортел – консултант координатор по немски език за Североизточна България на системата Sprachdiplom, г-н Пламен Иванов – директор на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ до август 2016 г. преподаватели от училището, ученици родители и гости.
В приветствените си думи към зрелостниците, зам.-кметът на Русе д-р Страхил Карапчански отправи поздравления за успехите, които са постигнали по време на обучението си. „Поздравявам ви за постиженията и отличните резултати! Живеем във време, в което немският език е изключително конкурентен и отваря допълнителни врати за хората, решили да го изучават и усъвършенстват. Именно млади хора като вас са посланиците на свободния дух на град Русе. Използвам възможността да отправя поздравления и от името на кмета на Община Русе – г-н Пламен Стоилов в знак на признателност за активната работа и високите резултати, които сте постигнали. Гордеем се с вас, пожелавам ви успех и на добър час!“ сподели д-р Карапчански и връчи поздравителен адрес на г-жа Иванова от името на кмета.
28 зрелостници получиха своите Sprachdiplom C1, които им бяха връчени от г-жа Бригите Вайсхьортел и д-р Страхил Карапчански. За празничното настроение допринесоха разнообразните танцови изяви, музикални изпълнения и поетични произведения на талантливи възпитаници от немското училище.Comments are closed.