Успешен старт на „Дунав“, победи „Септември“ 2:0

Автор:
17 юли , 2017   Video

„Дунав“ направи успешен старт в новото първенство, побеждавайки 2:0 столичния „Септември“ като гост в мача от първия кръг на Първа лига.

Русенци поведоха на Националния стадион още в 4-ата минута, след отлично проведена атака. Мирослав Будинов овладя добре топката отдясно по атаката, след това комбинира с капитана Диян Димов, който изведе чудесно Васил Шопов. Последният без да се двоуми направи 1:0.

След гола домакините от „Септември“ се активизираха и в 10-ата Борис Галчев опита да застраши вратата на Антонов след центриране в наказателното поле, но Будинов изчисти.

В 16-ата минута Борис Галчев изведе със страхотен пас Мартин Тошев в наказателното поле, който не се двоуми и стреля към вратата на Антонов. Страничният съдия обаче вдигна флага си за засада.

В 34-ата минута Септември опита нова атака по левия фланг. Тошев опита по атрактивен начин да изпрати топката към вратата на гостите, но ударът му срещна защитата. При добавката Даниел Георгиев опита удар от дистанция, но встрани от левия стълб.

Малко преди края на първата част дунавци пропуснаха отлична възможност да удвоят. След центриране на Бирсент Карагарен към близката греда, Бранимир Костадинов засече с глава, но Валентин Галев демонстрира отлични рефлекси и спаси.

След почивката „Дунав“ удвои преднината в 52-ата минута. Будинов намери Хубчев на фланга, който подаде към изскочилия от дълбочина Бирсент Карагарен, а той не се поколеба и изпрати топката в мрежата на Галев. Десет минути по-късно „Септември“ остана с човек по-малко, след като за втори жълт картон от терена бе изгонен Траян Траянов. Това позволи на дунавци спокойно да доиграят мача, а в 76-та минута шансът не беше с тях за да направят преднината си „класическа“. След чудесна комбинация Будинов отправи страхотен удар от фронтална позиция, но топката разтресе десния стълб на вратата на Галев.

 Comments are closed.