Питане към кмета на Русе

Вкарват допълнителна техника за почистване на Русе

Автор:
11 ян. , 2017  

Снегопочистващите фирми да привлекат допълнителна техника и да се работи денонощно.

Това е разпоредил на заседанието на щаба за действие при тежки зимни условия тази сутрин кметът на общината Пламен Стоилов. В момента на територията на града работят 21 машини, които разчистват уличните платна, а 4 роторни снегорина се ползват за тротоарите. Снежната покривка 2 около 40 см., 24 от които са навалели тази нощ.

Всички населени места в Общината имат ток и вода, а пътищата са проходими при нормални зимни условия. Градският транспорт също се движи, но със закъснение, а малогабаритна техника разчиства спирките. Разчистват се паркингите и местата за кратковременно паркиране, които до края на тази седмица ще могат да се ползват безплатно от гражданите за тяхно улеснение. Снегопочистващите фирми са запасени със сол и препарат за размразяване – айсбигон, предвид очаквания валеж и в края на тази седмица.

От общината отправят апел към водачите да са дисциплинирани и да не спират на бус лентите, за да се осигурят нормални условия за движение на градския транспорт, както и когато разчистват колите си да не хвърлят снега върху почистените пътни платна, а в градинките.Comments are closed.