1 000 л. гориво без документи

1 000 литра гориво без документи задържани в района на Източна промишлена зона

Автор:
12 февр. , 2018  

Контейнер с 1000 литра гориво без документи задържали инспектори от отдел Митническо разузнаване и разследване” на Митница Русе .

Акцизната стока била открита в товарното отделение на „Форд Транзит”, движещ се в района на Източна промишлена зона по време на операция, свързана със засиления контрол върху транспортирането на акцизни стоки. Инспекторите забелязали превозното средство в района до местен хипермаркет.  Направило им впечатление преустройството в товарния отсек на автомобила.  Превозното средство било спряно за проверка, в хода на която било установено, че в товарното помещение се държат 2 бр. PVC танк-контейнери с фабрична маркировка за вместимост 1000 литра. Единият бил пълен с жълта течност със специфичен мирис на нефтопродукт, а другият – празен.

Шофьорът на превозното не могъл да представи документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на дължимия за стоката акциз.  Откритата стока е иззета. Превозното средство също е задържано.  Проби от нефтопродукта са изпратени за лабораторен анализ.

Предвид количеството на стоката, размерът на санкцията за това нарушение възлиза на 1293,29 лв. На нарушителя ще бъде потърсена административно-наказателна  отговорност.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.