Радост на Градския стадион, „Дунав“ победи „Локомотив“ (Пд)

0
„Локомотив“ (Пд)

След продължила 7 кръга „суша“, футболистите на „Дунав“ най-сетне зарадваха привържениците си, побеждавайки с 1:0 „Локомотив“ (Пд) в мач от четвъртия кръг на група “Б” на втората осмица на Първа лига.  Гола за успеха на русенския тим вкара Исмаил Иса н 28-ата минута, след като засече чудесно центриране на Божидар Васев.

Дунавци бяха безспорно по-добрият и по-активен отбор през цялото игрово време. Първата интересна ситуация в сблъсъка дойде в 8-ата минута, когато Васил Шопов центрира в наказателното поле. Топката бе избита, но попадна в Зитуни, който обаче не успя да стреля.

В 15-ата минута Исмаил Иса бе изведен отляво и подаде към Станоев, който шутира от движение, но Езе се оказа на пътя на топката и изчисти в корнер. Усилията на дунавци бяха възнаградени в 28-ата минута, когато Исмаил Иса засече центриране на Божидар Васев и прати топката в мрежата на Милина за 1:0.

Надмощието на русенци продължи и след почивката. В 48-ата минута Юлиян Ненов се възползва от грешка в защитата на гостите и стреля от границата на наказателното поле, но неточно. 20 минути по-късно късметът отново изневери на Ненов, когато след комбинация с Карагарен ударът му се отби от страничната греда.

Три минути преди края на редовното време пък Карагарен не успя да прати топката в мрежата на „смърфовете“ след като Иса с глава го намери в малкия пеналт. Секунди преди да изтекат редовните 90 минути пък Стивън Езе успя да изчисти топката след удар на Ненов.

„Дунав“ завърши двубоя в намален състав, след като в 3-тата минута на добавеното време Карагарен получи втори жълт и съответно червен картон за задържане на Елитон.

Успехът доближи „светлосините“ на само две точки от прекия им съперник в битката за запазване на мястото в групата „Етър“ (Велико Търново). Двата тима ще се срещнат в директен двубой в неделя, 22 април, от 20 часа на Градския стадион в Русе.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили