Малин Орачев: Към този момент никой със сигурност не напуска „Дунав“

0
Ще се опитаме да надлъжем ЦСКА

Към този момент никой със сигурност не напуска „Дунав“. Това каза наставникът на тима Малин Орачев след двубоя с „Царско село“, успехът в който осигури място на русенския тим в елита и през следващото първенство.

„Тепърва ще говорим с всички момчета. Искаме да имаме равностойни играчи на всички позиции, ще търсим много играчи, според мен заслужено оставаме в Първа лига. Може би 4-5 човека ще привлечем. Карагарен, ако има желание да играе в „Дунав“ може да остане, защо да не остане. Тепърва ще говорим с всички момчета. Важно е един отбор да има постоянство. Ще бъдем активни доколкото ни позволяват възможностите. Аз имам договор с „Дунав“, така че моето оставане зависи от шефовете на отбора, заяви още старши-треньорът на отбора.

„Направихме го с много труд и себераздаване. Бяхме изморени, наложи ни се да изиграем 5 мача за 2 седмици. Още на загрявката момчетата се оплакаха от голяма умора, но чест им прави, че преодоляха това. Донякъде опитът ни помогна и по-доброто качество. Царско село са с добър отбор и имат потенциал“. Така Малин Орачев определи представянето на отбора в баража.

„Когато пропуснеш толкова ситуации, понякога това е сигнал, че няма да спечелиш, но се радвам, че през второто полувреме успяхме да отбележим и да победим. Във футбола от голяма значение е психологията. Трудно е да поемеш отбор от дъното на таблицата, но работихме, трудихме се, имахме труден период, когато загубихме 4 поредни мача. Беше много тежко, психически отборът беше в дупка, но важното е, че след това успяхме в най-подходящия момент да си вдигнем формата и да останем в Първа лига“, допълни Орачев.

По думите му, след мача с „Етър“ Мартин Луков е бил „психически сринат“, затова е предпочел за решителния бараж да постави на вратата Антонов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили