Падналата с парапета на балкона си жена е стабилизирана, няма опасност за живота й

0
с парапета на балкона си

74-годишната жена, която вчера падна с парапета на балкона си в Силистра, е стабилизирана, няма опасност за живота й, съобщиха от полицията в добруджанския град.
Прокуратурата в Силистра е образувала досъдебно производство по случая с падналата част от балкон, при който пострада възрастната жена. Очакват се резултати от експертизите за установяване на точната причина за произшествието.
Както ТВН вече съобщи, това не е първият подобен инцидент в този блок, въпреки че от Общината са издали заповед собствениците на апартаменти да укрепят терасите си. Още през пролетта са им препоръчали да се свържат с проектант-конструктори или строителна фирма, защото щом е паднала една тераса, значи има проблем в този блок.
При първоначалния оглед на оперативно следствената група е било установено, че самата конструкция на падналия парапет е била силно корозирала от времето. Именно по тези причини се извършвал и ремонт в съседния апартамент. Дори самата пострадала, 74-годишната Димитричка Сапунджиева, имала намерение също да отстрани получените във времето увреждания, като е изчаквала да приключат ремонтните дейности на съседа й и да предприеме и тя същите действия.
От Прокуратурата съобщиха още, че няма пряка причинна връзка между извършваните ремонтни дейности в съседния апартамент и този, на който е паднал парапета. Въпреки че, първоначалното внимание на разследващите е било насочено именно в тази посока, тъй като двете тераси са били свързани. Предположението е било, че когато е бил премахнат единият парапет, това допълнително да е отслабило връзките. За момента обаче такава връзка не е установена. Въпреки това се води досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на средни телесни повреди поради немарливо изпълнение на занятие или работа, която представлява висока степен на опасност.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили