12 нови футболисти започват подготовка с „Дунав“

0
598
12 нови футболисти започват подготовка с „Дунав“ за пролетния дял на първенството в Първа лига.Това стана ясно на първата тренировка

12 нови футболисти започват подготовка с „Дунав“ за пролетния дял на първенството в Първа лига.

Това стана ясно на първата тренировка на отбора, която се проведе днес на клубния стадион. Общо на изкуствения терен на ст. „Дунав“ днес наставникът Людмил Киров изведе 25 футболисти. Сред тях са защитникът Илия Мунин от „Верея”, халфът от „Ботев“ (Гълъбово) Свилен Щерев, преотстъпеният от „Берое“ защитник Емин Ахмед, както и завърналият се в отбора бивш капитан Диян Димов. Нападателят от „ЦСКА 1948“ Николай Минков също е в Русе, но първо трябва да договори личните си условия с президента на „Дунав“ д-р Симеон Симеонов. На проби в Русе е и бившият футболист на „ЦСКА 1948“ Милен Кикарин. С отбора тренира и Божидар Васев, но за него не е сигурно, че ще остане в „Дунав“. Националът Светослав Ковачев остава преотстъпен от „Лудогорец“ в Русе и през пролетта.

В края на седмицата се очаква с отбора да подпише и класно крило, с мачове в Първа лига.

Други шестима футболисти са на проби, трима от тях са чужденци, които са били предложени на „Астра“ Гюргево, а сега ще се пробват в „Дунав“.

„Определено през пролетта ще видим един нов „Дунав“, който ще играе по-силно, по-смело, по-решително“, каза пред журналистите Людмил Киров. Той призна, че обикновено подобни резки промени се правят след края на първенството, но те са били наложителни, за спасението на русенския тим.

„Ще направим всичко възможно „Дунав“ да запази мястото си в Първа лига”, обеща Киров.