14-годишната Анабела спечели конкурса „Сърцето обича”

0
25
14-годишната Анабела

14-годишната Анабела Цанкова спечели първата награда в раздел „литературна творба“ на конкурса „Сърцето обича“, организиран от СБАЛК „МЕДИКА КОР” в Русе.

В своя разказ „Сърцето обича”, класиран на първо място, младата авторка среща две сърца. Приближило края на своя житейски път голямото и мъдро сърце съветва младото, „познало само светлината“ следното – „Единственото което иска твоето сърчице и всяко друго на тази Земя е да бъде обичано… това е тайната… И когато сърцето обича започват да се случват чудесата!”. Второто място в категория литературна творба зае Йорданка Анчева, а третото – Маргарита Василева от Ловеч.

Първото място в „изобразително изкуство“ зае Станка Неделчева, а второто – младата студентка Микаела Янчева.

Специалната награда „Творческо сърце“ получи на г-н Орлин Дяков за творбата му „Срещата“. В трите категории взеха участие автори от Русе, Пловдив, Ловеч, Велико Търново и др.

Отличените творби ще бъдат изложени в кардиологичната болница, която от средата на лятото е с нов адрес, на 3-ия етаж на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ”.

Събитието завърши с беседа на тема „Превенция на сърдечно-съдовите заболявания през есента“, водена от д-р Дарко Стояновски от кардиологична болница „МЕДИКА КОР“. В изготвената презентация специалистът наблегна на превенцията на сърдечно-съдовите заболявания и сложи акцент върху здравословния начин на живот и хранене.  Редовно проследяване на кръвното налягане, контрол на холестерола, избягване на тежки физически натоварвания бяха съветите, отправени към гостите. Посетителите получиха и хранителна пирамида, която ежедневно да им напомня за ролята на здравословното хранене.