177 деца от 8 русенски училища

177 деца от 8 русенски училища се включиха в надпреварата по творческо писане на английски

Автор:
15 февр. , 2018  

177 деца от 8 русенски училища се включиха в Осмото национално състезание по творческо писане на английски език. Общо в надпреварата участваха повече от 4 500 ученици от 6-и до 12-и клас от 207 училища от цялата страна. И тази година темите бяха много интересни и провокиращи въображението на учениците, част от тях са: „Момичето, което танцуваше с магьосник“, „Искаше ми се да не бях чул това“, „Където улиците нямат имена“, “Оранжевият паток, който обичаше да скача с парашут”, “Животът беше по-добър от другата страна” и други.

Предстои следващият етап от конкурса, в който есетата ще бъдат оценени на 24 февруари от регионални журита в София, Пловдив и Благоевград, като в състава им са включени професионалисти в различни области, учители по английски език, част от които англоговорящи.

Писателят Захари Карабашлиев е председател на националното жури, което ще определи победителите във всички възрастови категории в средата на месец март. Състезанието по творческо писане на английски език има за цел да насърчава децата да използват английския език по забавен начин и най-вече да мислят нестандартно. То се провежда в България за осма поредна година по инициатива на Фондация „Корпус за образование и развитие – КОРПлюС” и с подкрепата на Посолството на САЩ, АВО и Американския университет в България.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.