18 далекопровода аут, стартират План за защита при екстремални зимни условия в Русенско

1
13
Иде нова порция студ и сняг

Това е било решено на заседанието на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия и за взаимодействие, свикано от областния управител Стефко Бурджиев. По време на заседанието е било докладвано, че 18 далекопровода от ел. мрежата ниско напрежение са изключени, в резултат на което без ток са по-голямата част от населените места от общините Сливо поле, Две могили, Ценово, Борово, Ветово, с изключение на град Ветово. Както „Русе нюз“ вече съобщи, в Община Русе проблеми с електроснабдяването има във всички населени места, с изключение на град Русе.

Екипи на „Енерго-Про“ Русе, подпомагани от модулните формирования на българската армия, работят по отстраняване на авариите. Областно пътно управление – Русе ще предостави два роторни снегорина на пътноподдържащите фирми, които да се включат в снегопочистването. Приведена в готовност е специализираната техника за евакуация на пострадали хора на Регионалната дирекция „Пожарна и аварийна безопасност“. Във взаимодействие с кметовете на общините и директора на Регионална здравна инспекция – Русе тя ще с предоставя за ползване преимуществено за медицинска евакуация, за осигуряване на медицинска помощ и доставка на хранителни продукти от първа необходимост в откъснатите от снегопочистването населени места.

Пътищата от Републиканската пътна мрежа са затворени за превозни средства над 12 тона. Изцяло затворен е път I-5 Русе – Велико Търново, във връзка с което се препоръчва на гражданите да не предприемат пътуване освен в случаи на крайна нужда.

1 коментар