Съдят дядото, убил при ПТП 1,5-годишния си внук

0

Делото за инцидента, при който пиян дядо уби при катастрофа 1,5-годишния си внук, ще се гледа във Великотърновския Апелативен съд днес.

Делото е по жалба от защитника на подсъдимия. Преди няколко месеца Окръжният съд в Русе осъди 43-годишния Данаил на 8 години лишаване от свобода. Според защитата обаче, присъдата е прекалено висока и настоява за по-леко наказание.

Дете на година и половина загина при катастрофа в Русе

Инцидентът, получил остра обществена реакция, се случи в Русе на 19 декември м.г. по ул. „Шипка“, на връзката между кварталите Родина и Чародейка. След употреба на значително количество алкохол – кръвната му проба показала 2,44 промила, Данаил тръгнал да се прибира. В колата пътували съпругата му, нейната дъщеря и внукът му на 1 година и 7 месеца. Точно под моста на бул. „България“ изгубил контрол над колата и се блъснал в носещата колона на моста. Вследствие на катастрофата детето почина в болницата, а дъщерята беше със счупен крак.

Данаил Тодоров има десет присъди зад гърба си, като последната е за грабеж, противозаконно проникване в чуждо жилище и изнасилване. След 5 г. и 11 месеца лишаване от свобода –  през 2015 г., бил освободен от затвора. Сегашното му престъпление не е първо нарушение на пътя, а е рецидив, но в предишните случаи на пътни инциденти щетите са били само материални. Данаил, който е от пловдивското село Чоба, е бил на гости на свой роднина в Русе.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили