20 майстори в борба за „Кулинарна Купа Русе“

0

Това съобщи председателят на „Клуб на професионалните готвачи – Русе“ Ивайло Димитров. Този път надпреварата ще бъде за „Кулинарна Купа Русе“. Към състезанието е имало много голям интерес и запитвания от цяла България, но организаторите са решили то да бъде на регионален принцип.

Сили в надпреварата ще мерят 20 професионални готвачи родени и/или работещи в Русе. Първия ден ще бъде квалификация. Участниците ще имат на разположение 2 часа, през които ще трябва да приготвят по две порции от 150 гр. топло и студено предястие, 340 гр. основно блюдо и десерт. Кулинарните „магии“ на участниците ще бъдат следени чрез видеокамери, а зрителите ще могат да наблюдават „свещенодействията“ им в кухнята на специално монтирани за целта екрани.

До финалната част на състезанието, която ще бъде втория ден, ще бъдат допуснати 6-те най-добре представили се готвачи. В тази част на надпреварата те ще трябва да проявят кулинарната си фантазия, тъй като ще трябва да приготвят ястие, без да имат предварителна подготовка. Продуктите ще получат в запечатана кутия и след като видят съдържанието й, ще трябва да решат какво да приготвят.

Освен традиционните за всяко състезание купи и медали победителите ще бъдат удостоени и с честта да оглавят русенските отбори при участието им в националната надпревара под егидата на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), която се провежда в Пловдив.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук