21-годишна русенка задържана за уличен грабеж

0
996
31-годишна жена е загинала

21-годишна русенка е задържана за извършване на уличен грабеж, при който е пострадала жертвата, съобщиха от полицията в Русе.

Грабежът бил извършен около 10,30 часа по ул. „Пчелина“ в Русе. По думите на потърпевшата 41-годишна русенка, докато вървяла по улицата била нападната в гръб от неизвестно момиче, което се е опитало със сила да ѝ издърпа отзад портмонето, поставено под мишницата ѝ. Докато разбере какво става, обръщайки се назад тя била блъсната от момичето, а то успяло да ѝ вземе портфейла, след което го отворило и измъкнало намиращите се вътре пари на обща стойност 35 лв. (в банкноти от 20, 10 и 5 лв.). Прибрало ги в джоба си, върнало на жената портмонето като ѝ казало, че не е взело нищо, но в същото време преровило за още пари и чантата с покупки, която при падането потърпевшата изтървала на земята. Като не намерило повече пари, момичето се оттеглило в посока ул. „Еленин връх“.

При нападението жената получила счупване на пръст на ръката, поради което потърсила помощ в болницата, откъдето пък подали сигнал в полицията.

По горещи следи полицаи от Първо РУ издирили и задържали 21-годишна русенка. Тя им предала доброволно сумата от 35 лева, в посочените от потърпевшата банкноти. Работата по дознанието продължава.