Фриц прекъсна серията на Матадора за първа Мастърс-титла (видео)

0

Тейлър Фриц спря победната серия от 20 поредни победи на Рафаел Надал и триумфира с титлата в Индиън Уелс.
Рафа нямаше поражение през 2022 година. Американецът спечели финала в Индиън Уелс с 6-3 7-6(5) и спечели първата си титла от нурнирите от серията Мастърс. При това – в родната Калифорния.
И двамата имаха здравословни проблеми преди началото на мача, но тези на Надал се оказаха по-сериозни. Матадора започна да чувства дискомфорт в лявото рамо, който му пречеше да покаже най-доброто от себе си, докато Фриц контузи глезена си още в полуфинала срещу Андрей Рубльов.
Битката беше свирепа още от първия гейм, в който видяхме как американецът е готов да рискува от всяка една позиция и неговият план сработи, защото Матадора не издържа. Оръжията на местния представител работеха безотказно и той той безпроблемно спечели сета с 6:3.
Вторият сет беше абсолютно равностоен Напрежението сякаш най-после се прокрадна у Фриц, на когото се наложи да спасява две поредни точки за пробив при 5:5, само че той показа здрави нерви и отговори със серия от мълниеносни уинъри. Развръзката трябваше да дойде в тайбрек. След няколко драматични обрата в него Фриц успя да наложи волята си и триумфира с титлата.
С този успех американецът ще дебютира в топ 15, докато Рафа се завръща в топ 3 от другата седмица.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили