2178 души от област Русе са били поставени под карантина

0

2178 души от област Русе са били поставени под карантина от началото на извънредното положение в България.

Това стана ясно по време на среща между ръководствата на Областна администрация Русе, Областната дирекция на МВР и директора на Териториалната дирекция на Държавна агенция „Национална сигурност“.

  • От тях в момента са под карантина 1352 души, а за други 826 тя вече е изтекла. Извършени са проверки на 1100 граждани, като за случаи на нарушение са образувани 5 досъдебни производства и 15 проверки, които се докладват по компетентност на прокуратурата.

Във връзка с заповедта на министъра на здравеопазването за забрана на посещението на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити места екипи на полицията следят стриктно за спазване на въведените ограничения. Вече са съставени и два акта по Закона за здравето.

Има и пешеходни патрулни екипи в централната градска част, кварталите, в районите на големите хипермаркети, на ЖП гарата, болничните заведения и автогарата. Извършват се проверки за присъствие на хора в обекти, за които е въведена забрана за посещение.

Изградени са и контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните точки във всички областни центрове в страната, като за Русе те са шест. На тях всеки ден се връщат по около 100 моторно превозни средства.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили