Почивните дни през май 2023 г. – кога са и как да ги комбинираме

0

През май също ще има много почивни дни и възможностите за отпуска и съчетаване растат. Денят на труда – 1 май (понеделник) е неработен. Около Гергьовден ще се почива 6, 7 и 8 май (събота, неделя и понеделник). Почивен ще бъде и 24 май (сряда), когато честваме Деня на Кирил и Методий, българската просвета и култура.

Тази година 1 май е понеделник и най-малкото дава възможност за приятен, дълъг тридневен уикенд, заедно с последните дни от месец април (29-30.04).

През 2023 г. 6 май е в неработен ден – събота, което значи, че празникът ще бъде компенсиран с друг неработен ден – понеделник, 8 май. Около този празник ще се почива 6, 7 и 8 май (събота, неделя и понеделник).

Следващата порция почивни дни е около 24 май.

24 май през 2023 г. се пада в сряда и е почивен. Преди обаче да решите да го обедините с останалите дни от тази седмица – например от сряда, 24 май, до неделя, 28 май, имайте предвид, че последният ден от предходната седмица – 19 май, както и 23 и 25 май са неучебни, но не и почивни за работещите.

Във всички случаи месец май дава множество възможности за почивка – била тя за пътуване, или за откъсване от работа и обръщане внимание на близките и самите себе си.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук