25 двойки близнаци се събраха в Дунавския парк

0
15
25 двойки близнаци

25 двойки близнаци от Силистра се събраха в Дунавския парк на областния град, за да отбележат детския празник 1 юни.

Организатор на събитието е единственото по рода си у нас Сдружение с нестопанска цел “Двойна радост”, чийто председател и основател е силистренката Изабела Василева. Тази година организацията отбелязва 13 години от създаването си. Към момента в Сдружението членуват около 30 двойки близнаци и техните родители. Проведоха се различни състезателни игри, а децата представиха собствена музикална и артистична програма.

“Идеята е да се събираме, да си помагаме и да обменяме идеи. През юли ще организираме една дългогодишна наша идея – борба за размяна и продажба на дрехи втора употреба”, уточни Изабела Василева. По думите й, сдружението е съдействало за редица законодателни промени и облекчения за семействата на близнаци. След тяхна инициатива силистренските близнаци са освободени от такси в детските ясли и градини, а родителите на най-малките не плащат и за млечната кухня.

Новата инициатива, която сдружението подготвя, е базар за детски дрехи и играчки. Предвижда се базарът да се проведе в края на юни.