360 градусовите камери – все по-популярни

0
4
360 градусовите камери стават

360 градусовите камери стават все по-популярни и много скоро всеки ще си има една. Много вероятно е и мобилните телефони да са снабдени с тях в близкото бъдеще. Тези камери са основно два вида – с една и или две лещи, а също така могат да са закачени на телефона или отделно от него. Тези който са закачени на мобилното устройство използват неговата памет, за да запишат съответното видео, а отдалечените прехвърлят информацията безжично и на практика са по-удобни за използване, защото не се налага да размятате смартфона си наляво-надясно. Навлизането на тези камери е тясно свързано с все по-честото използване на очила за виртуална реалност, тъй като най-удачния вариант за гледане на нещо заснето с 360 градусова камера е VR шлем.

За какво може да се използва комбинацията от един такъв шлем и камера, която заснема всичко наоколо – вие искате да видите, както е изживяването да сте пилот на боен самолет, но първо нямата съответната подготовка и второ никой не би ви пуснал да управлявате подобна машина. Тогава можете поставите очилата за виртуална реалност и да гледате видео заснето с една такава 360 градусова камера. Можете да се огледате спокойно около вас, за да видите цялата гледка, която в на разположение на пилота, а също така доста реалистично можете да видите всички уреди, които той използва за да направлява бойната машина, както и доста реалистично да усетите тръпката от всички предприети маневри, като резки завои или лупинги.

Как подобен тип камера, може да се използва и за работа? Нека си представим, че вие сте брокер на недвижими имоти и част от дейността ви включва обиколка на тези имоти с потенциални клиенти. Правите си срещи, посещавате даден апартамент или магазин, демонстрирате го на купувача и така минава ежедневието ви. Да обаче имате клиент, от друг град, който не е много сигурен, че държи да пътува и да си губи времето, за да разгледа имот, който я купи, я не.

Тогава, вие имате опцията да му предложите, той да направи подробен оглед на желаното от него помещение и то без да напуска удобния си офис. Единственото нещо, което той трябва да направи е да постави своите VR очила и да се свърже с вас. Вие съответно отивате в избрания имот и започвате да му го показвате през 360 градусовата камера. Той може спокойно да се оглежда, да види всички детайли на помещенията, да за се запознае с големината, разпределението и много други подробности.