37-годишен напада служителки от „Закрила на детето“

Автор:
17 апр. , 2018   Video

Досъдебно производство за хулиганство е образувано в Първо РУ срещу 37-годишен мъж от Русе, нападнал две жени, длъжностни лица, съобщиха от пресцентъра на полицията. Вчера около 11 часа в полицията постъпил сигнал, че на ул. „Ангел Кънчев“ в Русе мъж е нападнал служителки на отдела за закрила на детето. Изпратените на място полицаи от Първо РУ установили, че въпросният мъж е русенец на 37-години. В хода на изясняването на сигнала органите на реда са документирали, че мъжът е извършил непристойни действия и е нарушил грубо обществения ред, като е отправил обидни думи и заплахи, и е нанесъл удари с юмруци в областта на лицата на две от служителките. Това е станало докато те са изпълнявали служебните си задължения по връщане на малолетно дете на приемен родител. Мъжът е задържан и отведен от полицията. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.

Детето е било отнето от биологичното си семейство още преди година, след сигнали от детското отделение на болницата за неглижиране от страна на близките му. Със съдебно решение е било дадено за отглеждане в приемно семейство, което обаче се е отказало впоследствие заради агресивното поведение на биологичния баща. В деня на инцидента детето е било при баща си с разрешение на отдела за закрила на детето и е трябвало да бъде предадено на второто си приемно семейство. Бащата обаче е отказал, започнал е да дърпа сина си и е нападнал с юмруци в лицето началника на отдела Милена Неделчева и нейна колежка.

Според социалните причините за агресията е фактът, че детето е било освидетелствано от ТЕЛК с 50 % инвалидност заради астма и бащата е трябвало да вземе солидна сума помощи със задна дата. Предаването на детето на приемно семейство е попречило на мъжа да вземе средствата.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.