40 сантиметра в Русенско, третокласната пътна мрежа затворена

0
22
Заради обилен снеговалеж и снегонавявания, и извършващо се снегопочистване  временно е ограничено движението на моторни превозни средства над 12 тона по път I-5 Русе – Бяла и по път I-2 Русе – Разград

В Русе снежната покривка достигна 40 сантиметра, съобщиха от местната хидрометеорологична станция. Скоростта на вятъра е около 36 км/час, а температурата на въздуха е минус 9,8 градуса.

Заради обилния снеговалеж, силен вятър и снегонавявания е затворена за движение третокласната пътна мрежа в областта. По информация от областния управител Галин Григоров, няма населени места без ток и вода. За учениците от цялата област днес е неучебен ден.

Затворени за движение за всички превозни средства са главните пътища Русе-Разград и Русе-Силистра. Ограничено е движението за камиони над 12 тона в двете посоки по пътя Русе-Бяла. Тази нощ е имало закъсали пътници в село Семерджиево, които са били настанени в кметството.

Излезли от паркингите камиони създават проблеми по булевардите в Русе, тъй като закъсват и пречат на почистването, допълни директорът на дирекция “Обществен ред и сигурност” в Община Русе Спасимир Димитров.