55-годишен

55-годишен застава пред Темида за закана за убийство и повреждане на чужд автомобил

Автор:
12 мар. , 2018  

55-годишен мъж ще застане пред Темида по обвинение за закана за убийство и повреждане на чужд автомобил, съобщиха от Районната прокуратура в Русе.

Инцидентът станал на 17 септември м.г. в Русе вечерта. Мустафа бил употребил значително количество алкохол. По същото време П.  Г. и А. Ж. се прибирали с автомобил към местността „Сухия кладенец“, където живеели. След като завили покрай спирка „Изгрев“, в първата пресечка видели, че на пътя бил обвиняемия. След като видял автомобила им, се подразнил от фаровете, взел камък от земята и замахнал  с него, за да ги сплаши. П.  Г. и А. Ж.  се изплашили и спрели, при което Мустафа оставил камъка и извадил нож, като започнал да крещи „Ще ви заколя, ще ви убия“ и  подгонил П. Г. След като не успял да го настигне, започнал да нанася удари с ножа по  лявата врата на автомобила, като успял да я пробие на две места  и да удря по прозореца, с цел да се добере до жената, която се заключила в колата. След известно време, без да каже нищо, Мустафа си тръгнал, като се отдалечил в тъмното.

По искане на прокуратурата му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. Той е осъждан многократно, включително за деяние по чл.115 от НК, което изтърпял през 2014 г. По характер бил сприхав, заядлив и конфликтен, а след употреба на алкохол не контролирал постъпките си и ставал непредвидим, пише в обвинителния акт.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.


Изпращайте снимки и информация ТУК или на вайбър, тел. 0885009402 по всяко време на денонощието!


Comments are closed.