6000 зрители на Градския стадион за мачовете от Лига Европа

0
6000 зрители на Градския стадион

6000 зрители ще могат да наблюдават евентуалните мачове на „Дунав“ в предварителните кръгове на Лига Европа.

Това каза в отговор на журналистически въпрос кметът на Русе Пламен Стоилов. Ограничението на местата от общия капацитет от 12 300 места е заради изискването на Европейската футболна централа всички седалки да бъдат с облегалки с височина 30 см.

Кметът потвърди положителната оценка, дадена от представителя на УЕФА при инспекцията на стадиона в началото на седмицата. Всички забележки да били „козметични“, от рода на брой на шкафчетата и пейките в съблекалните. В момента ръководството на общината, както и всички русенци, очакват решението на БФС относно казуса кой от „Дунав“ и „Левски“ ще се класира директно за квалификациите и кой ще трябва да играе бараж със седмия в класирането „Верея“.

„В наредбата на родната футболна централа императивно е записано, че третия в класиране играе на бараж. В случая, това е „Левски“. Вторият – ЦСКА, има забрана от европейската федерация и „Дунав“ заема неговото място, коментира Стоилов и изрази надежда, че решението на БФС ще бъде в този дух.

Той допълни, че до няколко години Градският стадион ще стане „кукла“ и ще отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове не само от предварителните кръгове, но и от груповата фаза на европейските турнири. Още това лято ще бъде изграден ВИП-сектор, следващия етап от подобренията ще бъде изграждането на още четири козирки над трибуните.

„Надяваме се, че стадионът ще продължи да се пълни и през следващия сезон, радвам се, че върнахме хората по трибуните, каза изпълнителният директор на клуба Ивайло Петков. На въпрос за селекцията за следващото първенство Петков отговори, че към момента „Дунав” е постигнал договорка с трима футболисти. Планира се лагер от 19-29 юни в Трявна, но евентуално той може да бъде издърпан напред, ако тимът играе в Европа.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили