Пътищата в Русе проходими при зимни условия

0
ЗТежка е ситуация в област Русе

Заради обилния снеговалеж преимуществено са почиствани улиците по които преминава обществения транспорт. Почистени са и част от вътрешните улици. Работата на снегопочистващата техника продължава.

zima_vielica-pochistena_ulica24До момента няма информация за бедстващи селища и за затворени пътища в региона. От Агенция „Пътна инфраструктура“ предупреждават, че при допълнително усложняване на метеорологичната обстановка третокласните пътища ще бъдат затваряни. При необходимост ще се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на сериозни пътни инциденти.

zima_vielica-snegopochistvaane29От агенцията апелират към шофьорите да предвидят повече време за път и да се въздържат от пътуване в районите с оранжев и жълт код, ако това не е наложително.

От там припомнят, че е необходимо шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки дистанция и указанията на контролните органи.

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички 27 областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност за поддържане на републиканската пътна мрежа, уверяват от АПИ.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук