Работници протестираха в защита на незаконен път

0

Причината за протеста им е, че за пътя има съдебно решение и издадена заповед от ДНСК, че е незаконен и следва да бъде разрушен.

karina_pat_protest01С транспаранти надписи „Искаме удобно да стигаме до работните си места!“ и „Ние създадохме удобство за всички, не го разрушавайте!“, те преградиха пътя и не допуснаха машините на фирмата, наета за изпълнител на решението, да започнат работа. В района имаше дислоцирани около 20 полицейски служители, които да се грижат за реда.

Отсечката с дължина 70-80 метра е изградена с частни инвестиции но без строителна документация. Заради жалбата на един от собствениците на терен, който граничи с пътя, се стигнало до няколко съдебни дела. Първоначално Русенският административен съд спрял действията на РДНСК. При третото обжалване обаче, съдът разрешил премахването на пътя. Хората от шивашката фирма и част от живеещите в квартал „Чародейка” ползват улицата като пряк път. Затова работниците заявиха, че няма да отстъпят и ще останат на пътя колкото време е необходимо.

karina_pat_protest03По думите на юрисконсулта на предприятието Андрей Желязков, към настоящия момент вече има строителна документация, която е внесена в Община Русе.

„От година чакаме становището на ДНСК, за да ни издадат разрешителното за строеж. Те обаче искат пътят да бъде разрушен, за да ни издадат разрешително за строеж, след което същият път да се изгради отново“, каза Желязков и допълни, че незабавно ще внесе в съда жалба, с която ще иска решението да бъде отменено. Служителите на РДНСК, които бяха на място, отказаха коментар по случая.

 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили