8457 русенци посрещат Нова година на борсата

2
към 18 ноември  2019 г.

Това показват данните Регионалната служба по заетостта в Русе. Те са с 238 в сравнение с края на октомври, добрата новина е, че спрямо същия период на миналата година бройката на регистрираните безработни намалява. По общини най-висока е безработицата във Ветово, а най-ниска – в Русе. Разпределението по възрастови групи показва, че най-голям се запазва относителният дял на хората над 50 години, които са 46 процента от общия брой на безработните.

През ноември постъпилите на работа регистрирани безработни от областта са 481. От тях без квалификация са 142, с работническа професия са 152, а специалистите със средно специално и висше образование – 187.

Близо 60 на сто от устроените на работа са жени, а младежите до 29 години са 123. Заетост е осигурена на 55 продължително безработни, както и на 15 безработни с намалена трудоспособност.

 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. „Заетост е осигурена на 55 продължително безработни, както и на 15 безработни с намалена трудоспособност.“ В ДБТ-Русе, даже да си намериш сам работа те карат да попълниш документ, че те са ти я намерили! Само си приписват заслуги, не вършат работа и за 5 стотинки!

  2. Сигурно поне още толкова не са регистрирани, работят без тр.договор или с осакатен договор. Само като се види какво недоразумение е началник на Инспекцията по труда в Русе, всякакви други въпроси стават безсмислени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук