Къща изгоря в Хаджигеновата чешма, тел. 112 не отговаря половин час

0
Хаджигеновата чешма

Къща и пристройки към нея в местността Хаджигеновата чешма край Русе изгоряха днес.

По информация от директора на пожарната в Русе комисар Димитър Павлов, сигналът за инцидента бил подаден около 16 часа. На мястото на инцидента били изпратени няколко екипа огнеборци. Гасенето на пламъците продължава и в момента. По неофициална информация, в една от пристройките имало газови бутилки. По първоначална информация, няма пострадали от пламъците.

След пълното потушаване на пожара експертите ще пристъпят към изясняване на причините, довели до избухването му.

Живеещи в района коментираха, че близо половин час са се опитвали да сигнализират за пожара на тел. 112, но никой не приел обаждането им. Бивш служител на пожарната, живеещ в района, се обадил директно в полицията и реакцията на огнеборците била незабавна.

При опита си да изясним защо и дали наистина продължително време никой от служителите на тел. 112 не е отговарял, от русенския офис на службата отговориха, че не са оторизирани да дават информация и че това може да направи пресцентъра на националната служба. Опитите ни да се свържем с посочения стационарен телефон на пресцентъра останаха безуспешни…

Собственикът на къщата изключва вероятността за умишлен палеж. Разказва, че ел.инсталацията на къщата е подменена преди 10 години след подобен на днешния инцидент. Той допълни още, че изключва и вероятността за токов удар.

Семейството постоянно живее във вилната зона. Сега ще се премести в жилището си в Русе. Час след инцидента на мястото все още имаше силни пламъци. Пожарникарите гасиха огнената стихия с три автомобила. Наложи се своевременно да ходят да пълнят водя в близост, тъй като във вилната зона няма пожарни хидранти.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили