РОССПЕЦМАШ с интерес към сътрудничество с Русенския университет

0
РОССПЕЦМАШ

Възможностите за съвместно сътрудничество между Русенския университет и Руската асоциация на производители на специализирани машини и оборудване – РОССПЕЦМАШ, са били обсъдени при посещението на представител на асоциацията във висшето училище. Това съобщиха от учебното заведение в крайдунавския град.

Срещата се е състояла между Олга Серебринникова – заместник-директор по развитие на експорта в РОССПЕЦМАШ и проф. Христо Белоев – председател на Общото събрание на Русенския университет и председател на общинския съвет в Русе.

Серебринникова е информирала ръководството на университета за структурата на асоциацията, обединяваща 80 руски завода, които освен селскостопанска техника, произвеждат и пътностроително и друго транспортно оборудване.

Представителката на РОССПЕЦМАШ е очертала възможностите на асоциацията да създаде курсове за обучение във висшите учебни заведения, включващи издаване на учебни пособия и предоставяне на машини-образци, които да бъдат на разположение на обучаемите.

От своя страна проф. Белоев е изразил готовността на висшето училище за стартиране на сътрудничество, за преоборудване на лаборатории, за създаване на обучителен център и експониране на машини. Обсъдени са били и възможностите за съвместно организиране на изложби в Русенския университет или на територията на града.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили