Удостоиха посланика ни в Румъния с почетния знак на областния управител на Русе

0

Извънредният и пълномощен посланик на Република България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков беше удостоен с почетния знак на областния управител на Русе. Отличието му бе връчено от Драгомир Драганов и то се дава за съществения му принос в развитието на двустранните отношения между двете държави. На първо място Драганов изтъкна, че благодарение на съвместните усилия информацията за ремонтните дейности в българския участък на Дунав мост се представя точно и навреме. Той обърна специално внимание и на факта, че основният ремонт на съоръжението не е довел по никакъв начин до ограничаване броя на преминалите автомобили и камиони през моста.

Не на последно място Драганов благодари на първия ни дипломат в Румъния за сериозния му принос в развитието на културата и насърчаването на бизнеса и инвестициите. По последни данни стокообменът между двете държави през 2023 година възлиза на 7.5 млрд. евро.

„Много съм благодарен на областния управител за отличното сътрудничество, което имаме. Областната администрация има отличен контакт с всички български министерства, с правителството като цяло. Това е много важно, защото проблемите, които решаваме са общи и трябва да полагаме единни усилия“, каза от своя страна Н. Пр. Радко Влайков.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук