Абитуриенти замениха официалните тоалети с тениски

0
14
Абитуриенти

Абитуриенти от 12 „В” клас на Финансово-стопанската гимназия „Васил Левски“ в Добрич замениха официалните тоалети с тениски, за да помогнат на болно дете.

Вместо със скъпи бални рокли и костюми за официалното тържество в двора на гимназията абитуриентите облякоха тениски с надпис: „Аз подарих усмивка“. Средствата, които спестиха от закупуването на скъпи бални рокли и костюми в размер на 1200 лв., зрелостниците дариха за лечението на 7-месечното бебе Марти от Банско. На два месеца му е поставена диагнозата остра лимфобластна левкемия и в момента е на лечение в Турция. Преминало е през химиотерапия и преливане на тробмоцитна маса. Сега му предстои преливане на костен мозък, донор ще е сестричката му. Три месеца след това ще бъде наблюдавано.

„Решихме, че за нас не е толкова важно да дойдем с най-скъпите и маркови дрехи, прически и гримове – не всичко е пари и суета. Човек е красив, когато е добър. За нас това е най-важното – да направим нещо добро“, каза Ванеса Иванова от 12 „В” клас.

„Идеята на учениците беше още в началото на учебната година и решиха да дарят средствата с благотворителна цел“, допълни класният им ръководител Валерия Миланова. Родителите на абитуриентите са съпричастни с благородното им решение, благотворителната кампания ще продължи до края на месец май.