Александър Енчев стана „топ готвачът“ на Русе

0

kulimaren_konkurs-aleksandar_enchev02На второ място 5-членното жури, ръководено от шеф Живко Димитров, класира колегата му от същото заведение Сали Али, третото място в надпреварата стана притежание на Джелил Еюбов от р-т „Кръстникът”. Те получиха наградите си от кмета на Русе Пламен Стоилов и председателя на журито Живко Димитров.

В надпреварата взеха участие 17 състезатели (16 от Русе и 1 от Свищов). До втория кръг, т.н. „черна кутия“, журито допусна шестима – Теодор Петров, Илко Йорданов, Анатоли Павлов, Джелил Еюбов, Сали Али и Александър Енчев. Те получиха задачата да приготвят ястия от продукти, поднесени в „черна кутия“ с продукти, за които нямат никаква предварителна информация, което провокира участниците да развихрят въображението и способностите си, за да приготвят ястие с тях. В този решаващ етап от надпреварата над всички беше Александър Енчев, което му донесе и титлата в конкурса.

Сред гостите на кулинарното шоу бяха президентът на Асоциацията на българските готвачи – Андрей Токев и още един от топ-готвачите на страната – Иван Манчев.

„Този регионален форум може да помогне много на Русе. Да се направят хубави заведения с интересни традиционни русенски продукти. Може да се направи пазар, хората да идват на уикенд туризъм, да разглеждат и така бизнесът да се развива“,

категоричен бе шеф Токев.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук