Ангел Русев и Радослав Атанасов с плакети от спортния министър

0
68
Плакети от спортния министър

Плакети от спортния министър получиха състезателят на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“ Ангел Русев и неговият наставник Радослав Атанасов.

Отличията са за доброто им представяне на Европейското първенство по вдигане на тежести, което се проведе в Грузия.  Както ТВН съобщи, на него състезателят на ТСК „Русе“ спечели вицешампионска титла, като постави и световни юношески рекорди.

Отличени бяха и другите двама български щангисти донесли радост на страната ни – златният медалист Божидар Андреев и сребърната медалистка Ивана Петрова.

„Поздравявам Ви за страхотните резултати и за това, че връщате доверието в този спорт, който ни е носил много поводи за радост през годините. Отличията Ви доказват, че в Българската федерация по вдигане на тежести (БФВТ) се работи много добре и аз очаквам още по-големи бъдещи успехи“, заяви министър Кралев.

На първенството българските състезатели спечелиха общо 8 медала – 4 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала. Сега на тежкоатлетите ни предстои Световно първенство през есента, което ще се проведе в Тайланд.