Ангел Русев в битка за олимпийска квота, травма вади Стилян от Европейското

0
66
Ангел Русев влиза в битка за олимпийска квота

Състезателят на ТСК „Русе“ Ангел Русев влиза в битка за олимпийска квота на започващото в края на тази седмица в Грузия Европейско първенство по вдигане на тежести. По думите на треньора на националния ни отбор Иван Иванов, русенецът е сред най-големите надежди на България.

Освен медал, русенецът, който миналата година беше определен за „Щангист №1“ на България, ще гони и квота и за Олимпиадата през 2020 г. в Токио, тъй като спечелените точки ще се зачитат в борбата за визи за Игрите в Токио 2020. Ангел ще вдига в кат. 55 кг., която е една от седемте, в които ще се проведе олимпийската надпревара. За олимпийска виза, освен точките, се изисква и участие в поне две големи състезания в олимпийските категории.

За жалост травма попречи за Грузия да замине другият русенец в националния тим – европейският вицешампион Стилян Гроздев.

В Батуми страната ни ще бъде представена от 10 състезатели – 6 мъже и 4 жени. Останалите състезатели, на които Иван Иванов гласува доверие са: Мъже – Стоян Енев (61 кг), Божидар Андреев (73), Христо Христов и Васил Господинов (109). За кат. 67 кг. Иван Иванов ще избере в последния момент кой от Петър Ангелов и Валентин Генчев ще излезе на подиума в Батуми.

При дамите ще имаме 4 представителки – Ивана Петрова (45), Даниела Пандова (49), Мая Иванова (55) и Галя Шатова (64).