„Бадер“ ще изгражда завод в Русе, разкрива 700 работни места

0
1155
„Бадер“ ще изгражда завод в Русе

Компанията за автомобилен интериор „Бадер“ ще изгражда завод в Русе. Това стана ясно след среща на областния управител Галин Григоров с изпълнителния директор на „Бадер България Мениджмънт“ ЕООД Сава Чорбаджиев. По време на срещата г-н Чорбаджиев е представил пред областния управител намеренията на фирмата за изпълнението на инвестиционен проект, целящ производство на тапицерии за автомобилната индустрия.

Компанията планира да стартира производството си най-късно през втората половина на 2019-та година, а очакванията са да бъдат създадени нови 140 работни места. На първо време персоналът, който ще бъде нает и обучаван ще е около 80 човека, като амбициите на фирмата са до края на годината да бъдат наети общо 500 души. През идната 2020 година се очаква общият брои служители да достигне 700 души, а след 3 до 4 години да се открие и втори завод на територията на Русе, където да се извършват дейности, свързани с разкрояването на материалите.

Г-н Григоров е поел ангажимент за осигуряване на административна подкрепа на инвеститора.

Германската компания „Бадер“ (BADER GmbH & Co. KG) е сред топ 3 в света на компаниите за автомобилен интериор, а клиенти са й водещи автомобилни производители като BMW, Mercedes и Audi. Фирмата има заводи и в други държави като Германия, Полша и Китай.