Българин пребит от крадци в Шотландия

0
140
Българин пребит от крадци в Шотландия

Български продавач на вестници в Шотландия е бил пребит от двама крадци през август миналата година, съобщава Daily Mail. Това става ясно от разпространени кадри от охранителна камера на магазин в град Мъсълбърг. Те са публикувани от 39-годишния собственик на обекта Илхан Ахмедов.

Двамата поискали от Ахмедов да им даде алкохол и пари в брой, като отправили расистки коментари към него и съпругата му Айсел. Последвал отказ и Илхан изгонил апашите извън магазина, при което те оказали съпротива и в създалото се меле успели да надвият иначе добре сложения българин.

„Това си е нашата страна. Смятате ли, че британците са малцинство, докато вие сте мнозинство? От Полша или от Литва пристигате тук и трупате пари“, викали престъпниците, докато налагали продавача.

През ноември единият от нападателите – Крейг Дъглас, на 24 години, получил 18 месеца затвор за атаката. Но съучастникът му Боб Клиланд, на 28 години, получил две години пробация, 200 часа общественополезен труд и разпореждане да плати на жертвата 2000 лири компенсация.

Ахмедов, който е в Шотландия от две години, каза, че се е почувствал изоставен от съдебната система, защото единият от нападателите не е бил осъден на затвор и затова решил да публикува и кадрите от охранителната камера.