Българска IoT компания реализира рекорд по продажби

0
220
Българска IoT компания реализира рекорд по продажби

Рекорден брой продажби на продуктите с марка Shelly регистрира българската IoT компания „Алтерко Роботикс“. Само за последните три месеца на 2018 г. бяха продадени 280 000 от тях. Постижението бе отбелязано при участието на „Алтерко“ на водещото изложение за потребителска електроника CES 2019 в Лас Вегас по-рано този месец.

Устройствата за автоматизация на дома Shelly, чрез които на практика хората могат да контролират всичко в жилището си, както и да следят консумацията на ток, вече са хит на над 90 пазара по цял свят. Водещи пазари за бранда са Германия, Италия, а вече и САЩ, уточниха от „Алтерко“.

„През последните няколко години „Алтерко Роботикс“ се превърна в една от най-бързо развиващите се IoT компании и днес нашите продукти могат да бъдат намерени на пазарите в целия свят. Дори достигнахме ниво Amazon’s Choice. Това само доказва, че работим в правилната посока и ни мотивира да продължаваме да правим иновации”, коментира изпълнителният директор на „Алтерко Роботикс“ Димитър Димитров.

Пред хиляди посетители на форума в Лас Вегас компанията представи и трите модела от хитовата серия детски GPS/GSM часовници MyKi, позволяващи на родителите да следят местоположението на децата си: MyKi Watch, MyKi Touch и най-новия продукт от бранда MyKi Junior.